Low-code oplossing Kontron voor configuratie interfaces

23 augustus 2022 redactie AutomationNL Kontron

Dankzij een ‘web client met een low-code’-benadering ondersteunt de nieuwste versie van Kontron’s integratieoplossing FabEagle Connect nu ook gebruikersgroepen met beperkte programmeerervaring.

De open en flexibele integratieoplossing FabEagle Connect implementeert op betrouwbare wijze de netwerking van verschillende interfaces van machines en lijnen in productieomgevingen met IT-systemen. In de huidige versie 2 is een web client toegevoegd aan FabEagle Connect voor een eenvoudige configuratie van bestaande interfaces. Deze worden duidelijk geleverd in de vorm van bouwstenen die een gemakkelijke configuratie van gestandaardiseerde interfaces mogelijk maken, zoals OPC UA, REST, TCP IP of MQTT in combinatie met dialogen.

Er is geen programmering nodig om standaard data-interfaces aan te sluiten. Dit bespaart tijd en geld tijdens de integratie, vereenvoudigt het opzetten van nieuwe interfaces en maakt efficiënt onderhoud en uitbreiding mogelijk. Tegelijkertijd krijgen gebruikersgroepen die tot nu toe weinig ervaring met programmeren hebben ook de mogelijkheid om hun werkvloer op een transparante manier te integreren in de IT-wereld en te zorgen voor een betrouwbare realtime gegevensuitwisseling tussen de systemen.

Dankzij begeleide configuratiedialogen en een topologieweergave van alle gekoppelde componenten, kunnen interfaces tussen machines, databases en cloudsystemen al na enkele minuten training worden gebouwd. Het importeren en exporteren van bestaande configuraties maakt efficiënte duplicatie en implementatie in nieuwe systemen mogelijk. Het geïntegreerde gebruikersbeheer van de web client beschermt tegen ongewenste toegang en aanpassingen. Door gebeurtenissen te loggen kunnen de oorzaken van fouten of verbindingsonderbrekingen op elk moment permanent worden opgespoord.

Geen nieuws meer missen van AutomationNL? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws over industriële automatisering.

Inschrijven Nieuwsbrief

Toekomstbestendige oplossing

Met als doel een toekomstbestendige en uitbreidbare oplossing, behoudt de nieuwe versie van FabEagle Connect vanzelfsprekend de mogelijkheid om eigen interfaces en logische componenten onder C# te programmeren.

Kontron is een gerenommeerde leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Kijk op de website voor meer informatie over FabE

Altijd op de hoogte blijven?