Multiscan100 (© SICK)

Gebruikt u automatisch geleide voertuigen en vraagt u zich weleens af: ‘Kan de AGV hier wel onder door?’ Of: ‘Rijdt hij niet van het talud af?’ De nieuwe 3d Lidar-sensor van SICK detecteert moeiteloos afgronden en overhangende obstakels. Zo slaap je een stuk rustiger.

De nieuwe multiScan100 is een waar multitalent. Deze 3d Lidar-sensor brengt niet alleen met hoge resolutie het horizontale 2d-vlak in kaart voor toepassingen als lokalisatie en mapping, maar voert tegelijkertijd ook een 3d-omgevingsscan van 360 graden uit. De sensor genereert zo een 3d-puntenwolk waarmee objecten en personen zeer nauwkeurig worden gedetecteerd. Extra functies als multi-echo en filters voor regen en stofdeeltjes zorgen ervoor dat deze jongste telg van de gloednieuwe multiScan-familie in alle omstandigheden betrouwbare metingen doet. 

Waar is de AGV? 

De nieuwe sensor is onder meer ideaal voor mobiele platforms. Neem bijvoorbeeld AGV’s met heftruckfunctie. De mulitScan100 detecteert allerlei obstakels en geeft de gebruiker een helder antwoord op de vragen als ‘Waar is de AGV?’, ‘Rijdt hij niet van het talud af?’ en ‘Kan de AGV hier wel onderdoor?’. Dat voorkomt onnodige stilstand. Dankzij zijn grote bereik is de multiScan100 ook geschikt voor stationaire toepassingen. 

Klaar voor de toekomst 

De multiScan100 kan individueel worden geconfigureerd en eenvoudig worden geïntegreerd. Een systeemplug voor tal van interfaces zorgt voor een snelle implementatie. De multiScan kan zelfs gepreconfigureerd bij SICK worden besteld met de gewenste interface en applicatie. Prettig om te weten: dankzij het modulaire softwaresysteem met apps en software-add-ons is de 3d Lidar-sensor klaar voor de toekomst.  

Kerninformatie

  • De 3d Lidar-sensor detecteert objecten in detail met 16 scanlagen en levert objectbewegingsrichting aan via een 3d-puntenwolk
  • 360° zicht rondom en grote verticale openingshoek (maximaal 65°) maken groot werkbereik mogelijk
  • Eenvoudige lokalisatie dankzij 0°-laag met hoge resolutie (0,125°) in 2d met optionele reflectordetectie
  • Hoge meetnauwkeurigheid (<2 cm) en weinig meetruis voor nauwkeurige positionering, dankzij functies als multi-echo en filters voor bijvoorbeeld regen en stofdeeltjes
  • Robuust ontwerp voor langdurige beschikbaarheid in veeleisende omgevingen
  • Individuele configuratie mogelijk dankzij apps en software add-ons

Meer informatie op de website van SICK.

Altijd op de hoogte blijven?