Kollmorgen breidt zijn hoog aangeschreven AKMTM-servomotorportfolio uit met een nieuwe hoogwaardige servomotor die duurzaamheid en veelzijdigheid combineert met betaalbaarheid.  

Kollmorgen, een specialist in hoogwaardige motion control-systemen, heeft een AKMA-servomotor gelanceerd die speciaal is gebouwd voor duurzaamheid en veelzijdigheid. De motor maakt gebruik van een oppervlak van gehard geanodiseerd aluminium om machineontwerpers een kosteneffectieve hygiënische optie te bieden voor roestvrij staal bij middelzware tot zware spoeltoepassingen.

Food & beverage

Het lichtgewicht ontwerp van de AKMA-motor maakt hem eenvoudig te installeren en te onderhouden, en de hoge koppeldichtheid biedt machinebouwers meer prestaties in een kleinere voetafdruk. De motor is bij uitstek geschikt voor precisiebewegingstoepassingen in de verwerking van voedingsmiddelen en dranken, en voor farmaceutische en medische verpakkingsactiviteiten. De IP69k-classificatie van de AKMA stelt hem in staat om hoge prestaties te leveren, zelfs in natte en ruige omgevingen, en ondersteunt kritieke toepassingen zoals tracking en positionering voor antennevoetsystemen.

Een geanodiseerd aluminium oppervlak biedt weerstand tegen chemicaliën over een breed pH-bereik. Omdat het gladdere en geharde oppervlak van de motor krasbestendiger is en niet zal schilferen zoals een geverfde motor, kan hij boven een foodproductielijn worden gebruikt. De roestvrijstalen as van de AKMA voldoet aan de functionele veiligheidseisen, terwijl dankzij de behuizing ‘uit één stuk’ geen afdichting tussen de flens en de behuizing nodig is om het binnendringen van water te voorkomen.

Betaalbare motorkeuze

"We zijn verheugd om de AKMA-servomotoren aan te bieden aan ingenieurs die op zoek zijn naar een betaalbare motorkeuze in een omgeving waar roestvrijstalen oppervlakken niet noodzakelijkerwijs vereist zijn", aldus Ross McMillan, Vice President of Engineering bij Kollmorgen. "Nu is het mogelijk om hoogwaardige prestaties te leveren en tegelijkertijd te hoge uitgaven te voorkomen voor een oppervlaktekwaliteit die u misschien niet nodig heeft."

Meer informatie op de website van Kollmorgen

Altijd op de hoogte blijven?