Kendrion, gespecialiseerd in onder andere elektromagnetische actuatoren, kampt met de nasleep van een aanval door ransomware-groep LockBit. Het industriële bedrijf, gevestigd in Amsterdam, ontdekte afgelopen zondag dat zijn systemen waren gecompromitteerd door de hackers. Als reactie op de aanval heeft Kendrion al zijn getroffen systemen uitgeschakeld om verdere schade te voorkomen. Dit heeft echter geleid tot een gedeeltelijke stillegging van de productie, die momenteel handmatig wordt voortgezet.

Dat meldt IT-website Computable. Deze gebeurtenis plaatst Kendrion in een groeiende lijst van slachtoffers van de LockBit hackersbende, die momenteel wereldwijd de ransomware-arena domineert. Eerder waren organisaties zoals de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in Zeist, elektrotechniekbedrijf Knipmeijer en Blok te Diemen, Joris Zorg uit Oirschot en Metalnet uit Valkenswaard doelwitten van deze groep. Sinds 2019 heeft de LockBit ransomware-as-a-service honderden bedrijven wereldwijd getroffen met verstrekkende gevolgen.

Kendrion heeft volgens Computable externe cybersecurity-experts ingeschakeld om de omvang van de schade te onderzoeken en de impact op de productieprocessen te beoordelen. Daarnaast wordt er nauwkeurig gekeken naar welke gegevens mogelijk zijn buitgemaakt door de hackers. 

De eisen van de LockBit hackers zijn tot op heden niet openbaar gemaakt en het blijft onduidelijk of gevoelige bedrijfsinformatie in verkeerde handen is gevallen, aldus Computable. Het is van belang op te merken dat Kendrion een toeleverancier is van ASML, de gerenommeerde chipmachinefabrikant die aanzienlijke inspanningen heeft geleverd om zijn cybersecurity te versterken, met een team van meer dan driehonderd cybersecurity-professionals in dienst. Naast elektromagnetische actuatoren produceert Kendrion ook componenten voor robots.

 

 

Bron: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/7550835/250449/fabrikant-kendrion-slachtoffer-van-lockbit.html

Altijd op de hoogte blijven?