Het Duitse fruitcore robotics heeft een nieuw besturingssysteem geïntroduceerd dat gebruik maakt van de nieuwste AI-technologie. Met horstOS hebben industriële bedrijven een nieuwe tool tot hun beschikking die hen bij elke stap van de inbedrijfstelling van volledige toepassingen met de intelligente industriële robot HORST ondersteunt, terwijl de complexiteit aanzienlijk wordt verminderd.

Dankzij een geïntegreerde AI-copilot kunnen industriële bedrijven de efficiëntie van hun productieprocessen verhogen en tijd besparen. "Generatieve AI veroorzaakt een transformatie in veel taakgebieden. De nieuwe technologie zal automatisering transformeren en onze klanten een geheel nieuwe automatiseringservaring bieden", aldus Patrick Heimburger, Managing Director (Chief Revenue Officer) van fruitcore robotics.

Het nieuwe besturingssysteem vereenvoudigt en versnelt de configuratie en het beheer van alle betrokken componenten in het proces, de programmering en de werking van de voltooide toepassing. Het volledige besturingssysteem van robots, componenten en bestaande industriële processen verloopt via een gebruiksvriendelijke interface, waardoor hun interactie eenvoudiger kan worden gerealiseerd.

horstOS bestaat in wezen uit drie onderling verbonden gebieden: componentenbeheer, programma-creatie en procesbesturingssysteem. Deze drie gebieden bieden gebruikers alle functies die ze nodig hebben om hun installaties snel, eenvoudig en efficiënt op te zetten en te gebruiken.

Wat componentenbeheer betreft kunnen gebruikers naadloos alle relevante componenten voor een algehele installatie integreren en centraal beheren, zoals grijpers, camerasystemen en veiligheidssystemen. Dit gebeurt met gestandaardiseerde interfaces. Het toevoegen van componenten kost slechts één klik en is mogelijk voor alle componenten die een webapp of een digitale interface hebben - ongeacht de fabrikant. Als er statusinformatie moet worden opgevraagd voor een van de aangesloten componenten, instellingen moeten worden gecontroleerd of wijzigingen moeten worden aangebracht, kan dit eenvoudig worden geïmplementeerd via het robotpaneel met horstOS als het centrale gebruikersinterface.

Wanneer gebruikers overschakelen naar het gebied voor programma-creatie, bevinden ze zich in de horstFX-besturingssoftware, waarin ze de programma-sequentie van de robot maken met de integratie van alle componenten. Zodra de programma-sequentie is gemaakt, kan deze worden gestart, gestopt of gepauzeerd in het procesbesturingssysteem.

Het procesbesturingssysteem stelt gebruikers tevens in staat om de bediening en procesbewaking aan te passen aan hun persoonlijke behoeften en specifieke processen. Er kunnen widgets worden gebruikt om relevante procesgegevens weer te geven, de status van aangesloten componenten weer te geven en toegang te krijgen tot parameters die vaak moeten worden aangepast. Hiermee hebben gebruikers volledige controle over hun automatiseringsproces.

De AI Copilot van fruitcore robotics is gebaseerd op ChatGPT en is speciaal getraind voor industriële omstandigheden. Het biedt gebruikers uitgebreide toegang tot alle relevante instructies, ondersteuningsinhoud en software-documentatie van fruitcore robotics. Om gebruikers een optimale gebruikerservaring te bieden, richt het bedrijf uit Constance zich op voortdurende verbeteringen van de mogelijkheden van de AI Copilot.

Altijd op de hoogte blijven?