High pressure processing kan een middel zijn tegen verspilling. Op vakbeurs Food Technology vertelt Jasper van Altena, voedingsmiddelentechnoloog bij Pascal Processing, hierover tijdens zijn lezing.
High pressure processing (HPP) biedt al jaar en dag een mogelijke oplossing om verspilling te voorkomen. Mede door de microbiologische veiligheid kan een aantal recalls worden voorkomen en de veiligheid worden vergoot. Door een langere houdbaarheid kunnen meer producten uit een batch worden verkocht. HPP kan voor kleine en grote hoeveelheden.
Over de spreker
Jasper van Altena, voedingsmiddelentechnoloog met ruim 30 jaar ervaring in de industrie, is sinds 2013 nauw betrokken bij de implementatie van HPP in Europa. Hij heeft door zeer praktische ervaring kennis opgedaan van de mogelijkheden van High pressure processing in alle mogelijke productcategorieën.
Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch.
|