GV STAMPERIE (GVS), een Italiaanse messing- en aluminiumsmederij, koos voor vier oliegesmeerde luchtcompressoren van ELGi om de efficiëntie te verbeteren. De installatie resulteerde in een energiebesparing van ongeveer 10% en nul stilstand in hun productievestiging in Brescia, Italië.

GVS was op zoek naar een nieuwe oplossing voor perslucht om de verouderde apparatuur te vervangen die wordt gebruikt voor het bewerken van hun messing, aluminium en koperen smeedstukken. Deze worden toegepast in een breed scala aan OEM-componenten voor de HVAC (Verwarming Ventilatie Airconditioning), warmwatervoorzieningen, warmtepompen en in de automobielsector. Het bedrijf nam contact op met de Verardi Group, een van de partners van het Belgische ELGi in Italië. Verardi adviseerde en installeerde uiteindelijk vier ELGi EG Series oliegesmeerde schroefcompressoren, waarvan één met variabele snelheid, om te voldoen aan de efficiëntie- en betrouwbaarheidseisen van GVS.

"Het precies smeden en bewerken van metalen vereist kwalitatieve en betrouwbare perslucht, en we hadden een oplossing nodig voor een betrouwbare bron van lucht die tegelijkertijd betere efficiëntie en energiebesparingen zou leveren," zei Giovanni Biondi, productiemanager bij GVS. "Onze decennia lange ervaring met Verardi en ons vertrouwen in hun professionaliteit en ondersteuning waren ook belangrijke factoren in onze beslissing om vier ELGi EG Series luchtcompressoren te installeren. Sinds de installatie van de ELGi-eenheden in september 2022 hebben we energiebesparingen van 10% ten opzichte van de vorige eenheden geregistreerd, wat heeft geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen op ons energieverbruik”, aldus Biondi.

Het robuuste ontwerp van de EG Series compressorreeks maakt werking mogelijk bij extreme temperaturen, van koud tot heet en van droog tot extreem vochtige omstandigheden, wat leidt tot een verbeterde betrouwbaarheid van het persluchtsysteem. De ingebouwde ELGi Variable Frequency Drive (VFD) stemt de uitvoer van de compressor af op de vraag door de motorsnelheid te variëren, wat resulteert in een lager stroomverbruik en besparingen oplevert.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?