Dassault Systèmes en Mistral AI bundelen hun krachten om generatieve AI breed toegankelijk te maken voor diverse sectoren. Een essentieel onderdeel van deze samenwerking is de naadloze integratie van AI in de bestaande werkomgevingen van industriële ondernemingen.

Al meer dan 40 jaar maakt Dassault Systèmes het voor mensen en bedrijven mogelijk om duurzame innovaties te realiseren in sectoren zoals de maakindustrie, biowetenschappen, gezondheidszorg, en stedelijke en regionale ontwikkeling. Met de opkomst van de generatieve economie staat de industrie voor de uitdaging om over te stappen van het traditioneel ontwikkelen van producten naar het ontwerpen van ervaringen en duurzame oplossingen. Virtuele werelden spelen hierbij een cruciale rol om echte processen, producten, en diensten uit te breiden en te verbeteren.

Virtual twin-ervaringen

Door het combineren van wetenschappelijke modellering, simulatie en AI, creëren virtual of digital twin-ervaringen digitale replica's van fysieke systemen. Met deze technologieën kunnen bedrijven processen simuleren en analyseren, wat hen helpt bij het verbeteren van de besluitvorming en het realiseren van innovatie. Deze AI-modellen zijn niet alleen cruciaal voor het ontwikkelen van kennis en expertise, maar ook voor het garanderen van betrouwbaarheid en het behoud van intellectueel eigendom.

De LLM's van Mistral AI, inclusief het enterprise-grade 'Large'-model, leveren een geavanceerde balans tussen nauwkeurigheid, responsiviteit en duurzaamheid, waarmee ze voldoen aan de hoge eisen die Dassault Systèmes stelt. Daarom hebben Dassault Systèmes en Mistral AI besloten samen te werken om innovatieve oplossingen op de markt te brengen die:

  • OUTSCALE, een dochteronderneming van Dassault Systèmes, introduceert een nieuw aanbod: 'Large Language Models-as-a-Service' (LLMaaS). De geavanceerde LLM’s van Mistral AI zijn nu beschikbaar via de veilige en soevereine infrastructuur van OUTSCALE. Dit garandeert dat deze LLM's voldoen aan de hoogste security- en compliance-normen, waaronder SecNumCloud.
  • Generatieve ervaringen, aangedreven door LLM's van Mistral AI, ontsluiten en bieden razendsnel toegang tot uitgebreide grote hoeveelheden (universes) aan industriële kennis. Hierdoor kunnen de 350.000 industriële klanten van Dassault Systèmes gemakkelijk beschikken over een enorme hoeveelheid expertise. Deze generatieve ervaringen zijn cruciaal in de transformatie van de industrie naar een duurzamere wereld.

“We zijn blij met ons nieuwe partnerschap met Dassault Systèmes, waarmee we onze gezamenlijke inzet bevestigen voor hoge prestaties, efficiëntie, veiligheid en privacy in generatieve kunstmatige intelligentie”, zegt Arthur Mensch, CEO en medeoprichter van Mistral AI. “Door gebruik te maken van de soevereine infrastructuur en industriële oplossingen van Dassault Systèmes, versterken we onze gezamenlijke missie om geavanceerde generatieve AI toegankelijk te maken voor iedereen.”

Florence Hu-Aubigny, Executive Vice President, R&D bij Dassault Systèmes, voegt toe: “Deze samenwerking markeert een nieuwe fase in onze missie om industrieën wereldwijd te transformeren met AI-gestuurde virtual twins. Samen met Mistral AI kunnen we betrouwbare generatieve ervaringen bieden, waarbij we een unieke combinatie van wetenschappelijke modellering, simulatie en AI integreren, waaronder LLM's, binnen de veilige infrastructuur van OUTSCALE. Deze samenwerking benadrukt onze inzet voor het ontwikkelen van een robuust technologisch ecosysteem voor industriële AI-oplossingen.”

Altijd op de hoogte blijven?