Aggreko stimuleert investeringen in olievrije luchtcompressoren

29 april 2024 redactie AutomationNL

Aggreko intensiveert de investeringen in zijn uiterst efficiënte, 100% olievrije luchtcompressoren in Europa om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar groenere en energie-efficiëntere oplossingen in energie-intensieve industrieën.

Aggreko breidt zijn bestaande leveringsprogramma van 100% olievrije elektrische compressoren met variabele snelheid (VSD) uit. Ook introduceert het bedrijf nieuwe Stage V Diesel 100% olievrije units om de levering van groenere perslucht te versterken ter ondersteuning van de productie-industrie, petrochemische industrie, raffinage en nutssectoren.Omdat energiekosten voor perslucht aanzienlijke uitgaven blijven vormen voor bedrijven in deze sectoren, zijn energie-efficiënte oplossingen die de bedrijfskosten en emissies verlagen van cruciaal belang.

Door zijn groeiende programma van oplossingen zal Aggreko meer klanten in Europa in staat stellen toegang te krijgen tot het juiste uitrustingsniveau dat zij nodig hebben om te voldoen aan de toenemende behoefte aan efficiëntie en lagere bedrijfskosten, zonder de kapitaalinvestering die hier normaal gesproken voor nodig is. Als onderdeel van het Greener Upgrades-portfolio van het bedrijf zal de investering in nieuwe Stage V 100% olievrije luchtcompressoren klanten ook in staat stellen te voldoen aan de nieuwste emissienormen, wettelijke milieuverplichtingen en minimale geluidsproductie.

De compressoren voldoen aan ISO 8573-1 Klasse 0 – de strengste luchtkwaliteitsnorm – en zijn gecertificeerd voor het leveren van 100% olievrije lucht. Dit zorgt voor schone, verontreinigingsvrije lucht, die essentieel is voor industrieën waar de luchtkwaliteit rechtstreeks van invloed is op het eindproduct, zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie en de elektronica-industrie. Olie in perslucht kan tal van problemen veroorzaken, zoals productterugroepingen of kostbare stilstand.

De vloot van Aggreko helpt klanten bij het beschermen van apparatuur, producten en de veiligheid van werknemers. Het bedrijf investeert ook in digitalisering om zijn groeiende vloot van 100% olievrije luchtcompressoren te optimaliseren, waaronder Aggreko Remote Monitoring en Aggreko Connect asset management-software. Deze maken monitoring op afstand, gegevensverzameling en optimalisatie van de persluchtoplossing mogelijk om ervoor te zorgen dat systemen met de verwachte efficiëntie draaien en dat het energieverbruik zorgvuldig wordt bewaakt.

Het op grotere schaal beschikbaar maken van nieuwe, efficiënte technologieën versterkt Aggreko’s inzet ter ondersteuning van de energietransitie van Europese klanten, een belangrijk onderdeel van zijn nieuwe duurzaamheidsraamwerk, Energizing Change

Terwijl energie-intensieve industrieën in Europa de bedrijfskosten willen verlagen en de uitstoot willen verminderen, heeft Aggreko ook geïnvesteerd in zijn bredere Greener Upgrades-portfolio, waaronder nieuwe stoomketels, Stage V-generatoren, batterijopslag en koelmachines.

Russell Brown, Product Manager Oil Free Air bij Aggreko, licht toe: “Voortbouwend op onze expertise op het gebied van stroom- en temperatuurbeheersing investeren we in onze vloot van 100% olievrije luchtcompressoren om onze klanten in heel Europa te ondersteunen met alle tijdelijke vereisten. Omdat de operationele kosten voor veel bedrijven stijgen, kunnen wij ondersteuning bieden met het leveren van schone, efficiënte perslucht, waardoor de noodzaak voor kapitaalinvesteringen en de kans op downtime wordt verminderd. Voor productiebedrijven, petrochemische raffinaderijen en nutsbedrijven die hun impact op het milieu willen verminderen, zal onze groeiende vloot niet alleen de energiekosten verlagen, maar ook leiden tot emissiereductie in overeenstemming met hun net zero-strategieën.”

Altijd op de hoogte blijven?