Cobot pakt product inclusief verpakking uit kar of bak

11 oktober 2022 Robbert Hoeffnagel Smart Robotics

Smart Robotics heeft een nieuwe cobot geïntroduceerd, de Smart Fashion Picker, waarvan het concept ook voor de industrie interessant is. De robot kan namelijk producten inclusief hun beschermende verpakking vinden en pakken.

Robots en cobots worden in steeds meer sectoren toegepast. Hierdoor worden steeds vaker nieuwe oplossingen ontwikkeld die erg relevant voor de (proces) industrie kunnen zijn.

Gebrek aan personeel

Een goed voorbeeld daarvan is de Smart Fashion Picker van Smart Robotics. De betrouwbaarheid van deze cobot en zijn vermogen om continu te draaien, zorgt voor een snellere return on investment, stelt het bedrijf. Bovendien biedt het gebruik van cobots een oplossing voor bedrijven die te kampen hebben met gebrek aan gekwalificeerd personeel.

Pijnpunt

De Smart Fashion Picker pakt een belangrijk pijnpunt van transformatie binnen magazijnautomatisering aan. De behoefte komt voort uit het idee dat de magazijnsector vrij laat is met automatisering, vergeleken met andere industrieën, en nu kijkt naar een snelle overgang naar moderne processen. Transformatie is hard nodig, stelt Smart Robotics, aangezien de efficiëntie van het picken van stukken in magazijnen een sleutelrol speelt bij het creëren van een soepel verloop van de te volgen logistiek.

Sensoren

De naam van de Smart Fashion Picker is afgeleid van zijn functie: de cobot kan een grote verscheidenheid aan modeartikelen, die in een beschermende verpakking worden geplaatst, rechtstreeks uit een kar of bak pakken. De vision-sensoren en de bewegings- en taakplanningsalgoritmen helpen de cobot hierbij om te berekenen welk product hij vervolgens moet kiezen en hoe hij moet kiezen en pakken.

Altijd op de hoogte blijven?